GO UP

Αίγυπτος

separator
Τιμή €880 8 Μέρες
Scroll down

Αίγυπτος

€880 ανά άτομο
Αίγυπτος, η μυστηριώδης
Η Αίγυπτος έχει αιχμαλωτίσει πολλούς, ενώ σε άλλους άφησε μια ακόρεστη δίψα για να γνωσίσουν αυτή τη μυστηριώδη γη, που κατοικήθηκε κάποτε από τους Φαραώ και τον Καίσαρα και αποτέλεσε τη βάση για πολλές βιβλικές ιστορίες. Μια επίσκεψη σε αυτή την υπέροχη χώρα είναι απαραίτητη για τους ιστορικούς και όχι μόνον, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αφρικής. Η πρώτη εικόνα της Αιγύπτου που μας έρχεται στο νου είναι οι πυραμίδες, ο τεράστιος όγκος των οποίων είναι πράγματι αξιοσημείωτος. Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας είναι η Σφίγγα και οι Πυραμίδες της Γκίζας – ιδιαίτερα η Πυραμίδα του Χέοπα, το μόνο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που εξακολουθούν να υπάρχουν. Εξίσου δημοφιλής είναι ο ποταμός Νείλος – ο μακρύτερος ποταμός του κόσμου. Η ομορφιά κατά μήκος του Νείλου είναι εκπληκτική και λίγες μέρες ταξιδιού σε αυτό το ποτάμι είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να γνωρίσει κανείς την χώρα.
 • Dress Code
  Casual ντύσιμο και άνετα παπούτσια για περπάτημα!
1
1η ημέρα: Αθήνα - Κάιρο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: Κάιρο, Ξενάγηση, Πυραμίδες, Χαν Ελ Χαλίλ
Η σημερινή ολοήμερη ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας. Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς και με τη Σφίγγα, που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Σύντομη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων και συνεχίζουμε για το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ, πνιγμένο στα χρώματα και στα μαγαζάκια με τα είδη λαϊκής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για να παζαρέψτε στις αμέτρητες αγορές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο
Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έλληνας ποιητής Καβάφης, το φρούριο Καϊτμπέι (Qauitbay) και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα, που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Αιγύπτιου βασιλιά Φαρούκ. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Πασχαλινό γεύμα με αρνί ψητό σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Κάιρο - Λούξορ, Ξενάγηση, Επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λούξορ, τις Θήβες της Πτολεμαϊκής περιόδου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο Κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει κατά τις επόμενες μέρες. Ακολουθεί ξενάγηση στην ανατολική όχθη του Νείλου, όπου θα δούμε τον μεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και την ιερή καθαρτήρια λίμνη, καθώς και τον ναό του Λούξορ, ο οποίος κάποτε ενωνόταν με το ναό του Καρνάκ. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

5
5η ημέρα: Λούξορ, Ξενάγηση (Κοιλάδα των Βασιλέων, Ναός της Χατσεπσούτ) Απόπλους, Κρουαζιέρα

Πρωινή ξενάγηση στην δυτική όχθη του Νείλου με την Κοιλάδα των Βασιλέων - τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ των οποίων και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ - της μοναδικής στην ιστορία γυναίκας Φαραώ. Η πλεύση μας στις καταπράσινες όχθες του Νείλου θα μας οδηγήσει στο Έντφου. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

6
6η ημέρα: Κρουαζιέρα (Έντφου, Κομόμπο)

Πρωινή ξενάγηση στον πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου, τον ναό του θεού Χόρους ή Ώρου στο Έντφου. Συνεχίζουμε την υδάτινη διαδρομή μας με προορισμό το Κομόμπο. Άφιξη και ξενάγηση στον μοναδικό ναό του Κομόμπο, που κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωμαϊκή περίοδο. Στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων σε δύο θεούς, τον θεό-κροκόδειλο Σόμπεκ και τον θεό-γεράκι Χαροέρις/Ώρο. Η υδάτινη διαδρομή μας συνεχίζεται με προορισμό την Άνω Αίγυπτο και το Ασουάν. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

7
7η ημέρα: Κρουαζιέρα, Ασουάν, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησής μας θα δούμε το μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, τον ημιτελή Οβελίσκο, καθώς και τον ναό της νήσου Φίλα. Ακολουθεί βόλτα με τις γραφικές φελούκες - τα χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα του Νείλου. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

8
8η ημέρα: Ασουάν - Κάιρο
Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Αθήνα μέσω Καΐρου.
9
Επιπλέον Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο  Ramses Hilton 5* ή παρόμοιο στο Κάιρο με πρωινό (3 Διαν/σεις) και σε κρουαζιερόπλοιο deluxe 5* (4 Διαν/σεις)
 • 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
 • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και τα ξενοδοχεία
 • Ξεναγήσεις. εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επαγγελματίες οδηγοί - συνοδοί
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα, χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς εως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Βίζα Αιγύπτου: +25€
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ποτά και αναψυκτικά στη διάρκεια των γευμάτων
 • Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κτλ.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: + 295€

Χρήσιμες πληροφορίες:

 • Απαραίτητο για την είσοδό σας στη χώρα Ελληνικό διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ
 • Οι ανωτέρω εκρομές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σε διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας