GO UP

Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

separator
Price €140 4 Days
Scroll down

Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

€140 per person
Κωνσταντινούπολη 4 Ημέρες – 3 Διανυκτερεύσεις

Δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς τη μαγεία και τον ρομαντισμό που αποπνέει η Κωνσταντινούπολη. Με 12 εκατομμύρια κατοίκους και κτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης Βυζάντιο, η Κωνσταντινούπολη είναι η μοναδική πόλη στο κόσμο που βρίσκεται σε 2 ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία!

Επισκεφτείτε την Αγία Σοφία με τον εκπληκτικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της αλλά και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμό της, παρόλο που σε μεγάλο βαθμό έχει καταστράφηκε στην πορεία του χρόνου.

Περπατήστε στη γέφυρα του Γαλατά, χαθείτε στα τεράστια και γεμάτα αρώματα παζάρια του Sultanahmet και απολαύστε ένα χαλαρωτικό ατμόλουτρο σε ένα από τα παραδοσιακά χαμάμ.

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Αγορές & Shopping Therapy, Αποδράσεις & City Breaks, Αρχαιολογικούς χώρους, Αστικά Τοπία, Πολιτισμός

 • Dress Code
  Casual. Comfortable athletic clothing and comfortable shoes for walk.
 • Included
  Accommodation
  Personal Guide
  Transportation/Car
 • Not Included
  All Museum Tickets
  Meals
  Typical Souvenir
1
1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη (630 χλμ)

Αναχώρηση στις 06.00 πμ από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει.

2
2η ημέρα: Μονή Της Χώρας - Αγ. Σοφία - Βασιλική Δεξαμενή - Ιππόδρομος - Αγία ειρήνη - Σκεπαστή Αγορά - Αιγυπτιακή Αγορά

Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Χώρας, με τα υπέροχα ψηφιδωτά, από τον Βίο της Παναγίας, τα οποία αποτελούν το καλύτερο δείγμα της βυζαντινής αγιογραφίας του 14ου αιώνα. Στην συνέχεια φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο και ακολουθεί η ξενάγηση στην του Θεού Αγία Σοφία και στην υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού. Θα δούμε επίσης το Μίλιον, το Μπλε τζαμί, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την στήλη του Τρικάρηνου όφεως, την στήλη του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου και την Γερμανική Κρήνη του 1898. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, η οποία βρίσκεται στον περίβολο του Τοπ - Καπί και δεν μετατράπηκε σε τζαμί, θα θαυμάσουμε το Σύνθρονο στο Ιερό, το οποίο είναι από τα ελάχιστα σωζόμενα σήμερα. Έπειτα επίσκεψη στην Σκεπαστή Αγορά της Πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε τις αγορές μας με το απαραίτητο φυσικά «παζάρι» και περπατητοί θα μεταβούμε στην Αιγυπτιακή Αγορά με τα μπαχαρικά.

3
3η ημέρα: Κρουαζιέρα Βοσπόρου - Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής - Παναγία των Βλαχερνών - Οικουμενικό Πατριαρχείο - Μεγάλη Του Γένους Σχολή

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί η προαιρετική μας βαρκάδα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου  Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα, για να επιστρέψουμε πλέοντας παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), όπου σύμφωνα με το θρύλο, έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.χ. Έπειτα θα μεταβούμε στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, βόλτα στην παλιά ελληνική συνοικία του Φαναρίου, όπου θα θαυμάσουμε τα όμορφα σπίτια και τα γραφικά στενά, και θα καταλήξουμε στην Μεγάλη Του Γένους Σχολή, στην οποία θα ξεναγηθούμε εξωτερικά Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικό δείπνο στις ψαροταβέρνες του Κουμ Καπί με βιολιά και λαούτα. Διανυκτέρευση.

4
4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη (630 χλμ)

Πρωινό, σύντομος ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια και το ταξίδι της επιστροφής ξεκινάει. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στα σύνορα, έλεγχος και άφιξη στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

5
Επιπλέον Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Πρωινό
 • Έμπειρο συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας
 • Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:​

 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Κρουαζιέρες
 • Επιπλέον γεύματα
 • Ποτά
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό