GO UP

Ιορδανία

separator
Τιμή €695 5 Μέρες
Scroll down

Ιορδανία

€695 ανά άτομο
Ιορδανία

Ταξιδεύουμε στην Ιορδανία, για να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο της Μέσης Ανατολής, ντόπιους πληθυσμούς και φυλές, συναρπαστική φύση και εκπληκτικούς ναούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Λίγα λόγια για την Ιορδανία

Η Ιορδανία, αν και είναι ένα μικρό έθνος, προτείνει στον επισκέπτη έναν απίστευτο πλούτο ταξιδιωτικών εμπειριών. Φιλοξενεί τέσσερις χώρους της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, συμπεριλαμβανομένου της μαγευτικής ρόδινης πόλης της ερήμου, της Πέτρας και του απίστευτου γεωμορφολογικού τοπίου του Ουάντι Ραμ, με τα βουνά από γρανίτη και την πολύχρωμη άμμο. Η χώρα προσφέρεται για πολιτιστική και αρχαιολογική εξερεύνηση, με εντυπωσιακή ποικιλία σε προτεινόμενες δραστηριότητες και τοπία. Η σχετικά μικρή έκταση της χώρας, εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη οδική μετακίνηση, με τα σημαντικότερα αξιοθέατα να βρίσκονται λίγες μόλις ώρες μακριά. Η Ιορδανία είναι κατάλληλος προορισμός τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες, με υπέροχους αρχαιολογικούς χώρους και συναρπαστικά τοπία, προσφέροντας συνάμα και εξαιρετικές εναλλακτικές επιλογές για νεολαία με δραστηριότητες περιπέτειας. Οι Ιορδανοί είναι θερμοί και φιλόξενοι, με την παραδοσιακή βεδουίνικη παράδοση της φιλοξενίας να ισχύει σε μεγάλο βαθμό και σήμερα.

 • Dress Code
  Casual ντύσιμο και άνετα παπούτσια για περπάτημα!
1
1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αμμάν

Απογευματινή απευθείας πτήση για το Αμμάν. Άφιξη και συνάντηση με τον ξεναγό μας, μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις. Μεταφορά στο κέντρο του Αμμάν, της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, μιας μεγαλούπολης της Μέσης Ανατολής, που σφύζει από ζωή, γεμάτη χρώματα, ήχους και αντιθέσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2
2η ημέρα: Αμμάν (ξενάγηση πόλης) – Γέρασα «Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμώ»

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Αμμάν: στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών), στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών και στην Ελληνιστική Ακρόπολη, χτισμένη στον Αλ Κάλα, τον ψηλότερο λόφο της πόλης με την πανοραμική θέα, που κάποτε φιλοξενούσε το κολοσσιαίο άγαλμα του Ηρακλή ύψους 10 μ. Μετά τη γνωριμία μας με την ιστορική κοιτίδα της πόλης, θα βγούμε έξω από το Αμμάν και θα κατευθυνθούμε προς τα βόρεια. Θα προχωρήσουμε προς τη Γέρασα (Jerash), την «Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμώ», που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο. Ο πλούτος της ήταν τόσο μεγάλος που ονομάστηκε «Πομπηία της Μέσης Ανατολής». Εκεί θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο που φιλοξενεί δύο θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Αδριανού, την εμβληματική οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την κεντρική οδό «cardo maximus», με τις διακοσμητικές κιονοστοιχίες, τα «τετράπυλα», τις κόγχες και το υπέροχο ρωμαϊκό οδόστρωμα. Στην επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο

3
3η ημέρα: Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Βηθανία – Πέτρα – Petra by night

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη νότια Ιορδανία και την Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι η Μάνταμπα ή Μαδηβά, σημαντικό χριστιανικό κέντρο της χώρας, διάσημο για τους τεχνίτες ψηφιδωτών. Εδώ θα περιηγηθούμε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων, του 6ου αιώνα μ.Χ, με όλα τα ιερά προσκυνήματα. Επόμενος σταθμός μας το όρος Νέμπο, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς την Γη της Επαγγελίας του Μωυσή, δηλαδή την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Βηθανία, έναν ακόμη σημαντικό Χριστιανικό χώρο, καθώς εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.  Συνεχίζουμε για την Πέτρα, ίσως τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα και τακτοποίηση. Δείπνο. Το βράδυ, μας περιμένει ακόμη μία ανεπανάληπτη εμπειρία, η Petra By Night (προαιρετικά). Θα διασχίσουμε ξανά το φαράγγι της Πέτρα ιππεύοντας άλογα, για να απολαύσουμε το Θησαυροφυλάκιο και άλλα μνημεία τη νύχτα, με κεριά και έναστρο ουρανό.

4
4η ημέρα: Πέτρα – Έρημος Ουάντι Ράμ (Διανυκτέρευση σε πολυτελή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια της ερήμου)

Πρωινό και μετάβαση νωρίς το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο για να προλάβουμε το μεγάλο πλήθος επισκεπτών, αλλά και να θαυμάσουμε τα μνημεία με το καταλληλότερο φυσικό φωτισμό. Η Πέτρα, γνωστή ως η ρόδινη πόλη της ερήμου, αποτελεί μια από τις πιο μυστηριώδεις πόλεις της αρχαιότητας, μιας πόλης λαξευμένης μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι, ένα αξιοθαύμαστο πολιτιστικό κέντρο των Ναβαταίων. Διασχίζοντας το στενό φαράγγι Σικ με τις κάθετες πλαγιές που ξεπερνούν τα 50 μέτρα, αλά σύγχρονοι Ιντιάνα Τζοουνς, θα φτάσουμε στο μαγευτικό Θησαυροφυλάκιο. Η εικόνα του λαξευμένου μνημείου να προβάλει μέσα από ο στενό πέρασμα, κόβει την ανάσα όλων των επισκεπτών. Στην επίσκεψη μας θα διασχίσουμε το δρόμο των προσόψεων, την νεκρόπολη των Βασιλικών τάφων, θα δούμε το θέατρο, διάφορους αρχαίους και βυζαντινούς ναούς, τη φυλακή και άλλα ρωμαϊκά μνημεία. Θα συνεχίσουμε για άλλα 50 λεπτά και ανεβαίνοντας περίπου 800 λαξευμένα σκαλοπάτια,  θα φτάσουμε στο μεγαλοπρεπές Μοναστήρι, το δεύτερο δημοφιλέστερο κτίσμα του χώρου. Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, θα επιστρέψουμε πίσω, μέσα από τις ομάδες ταξιδιωτών, τους πλανόδιους πωλητές και τους καμηλιέρηδες. Στη συνέχεια αναχώρηση για την κοιλάδα του Φεγγαριού, το Ουάντι Ραμ, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Τακτοποίηση στην πολυτελή κατασκήνωση μας κάτω από τα αστέρια της ερήμου. Δείπνο.

5
5η ημέρα: Έρημος Ουάντι Ράμ – Νεκρά Θάλασσα – Αμμάν – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στην έρημο και αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ιορδανίας, Ισραήλ και Δυτικής Όχθης - το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας της γης. Εδώ το θαλασσινό νερό περιέχει σχεδόν 10 φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό, δημιουργώντας ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη, στην οποία δεν μπορεί να επιζήσει καμία μορφή ζωής. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση αναχώρησης.

Σημείωση: Η 3η ημέρα του προγράμματος δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο 4 ημερών.

6
Επιπλέον Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη σε οικονομικό ναύλο
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (150 €)
 • Μια χειραποσκευή 10 κιλών και μια μικρή χειραποσκευή ανά άτομο
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με deluxe mini van ή Mini bus
 • Ελληνόφωνος ξεναγός-συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. (Για 8 άτομα και πάνω. Από 7 και κάτω ανά αναχώρηση ο ξεναγός θα είναι αγγλόφωνος)
 • 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στο Αμμάν και στην Πέτρα
 • 1 διανυκτέρευση στην έρημο Wadi Rum σε πολυτελές camp
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία και στο camp
 • Εισιτήρια εισόδων για όλα τα αξιοθέατα του προγράμματος.
 • Ξενάγηση του Αμμάν (ακρόπολη, αρχαιολογικό μουσείο, αμφιθέατρο)
 • Ολοήμερη εκδρομή και ξενάγηση στη Γέρασα και στο κάστρο Ajoun
 • Ολοήμερη εκδρομή και ξενάγηση στην Πέτρα
 • Ίππευση αλόγων στην Πέτρα για 800μέτρα στην Πέτρα.
 • up ride για 2 ώρες στην έρημο Wadi Rum
 • Ένα μπουκάλι νερό ανά άτομο ανά ημέρα.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Προσωπικά έξοδα, γεύματα και οποιαδήποτε επιπλέον προαιρετική ενέργεια
 • Τοπικά φιλοδωρήματα/ αχθοφορικά.

Σημειώσεις

 • Η 3η ημέρα του προγράμματος δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο 4 ημερών.
 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 8 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση
 • Τα  Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Ιορδανία η οποία περιλαμβάνεται στην τιμή.
 • Διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
 • Υπάρχει δυνατότητα μείωσης ή επέκτασης της διαμονής, με βάση τα δρομολόγια και τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως