GO UP
Image Alt

COMPASS

Ποιο είναι το φαγητό που επιλέγουν οι τουρίστες κατά τη διαμονή τους στην Ελλάδα;

Διακοπές χωρίς καλό φαγητό γίνεται; Δεν γίνεται!!!

Η Ελλάδα φημίζεται για τις νοστιμιές της, τα παραδοσιακά προϊόντα και τις τρομερές γαστρονομικές δοκιμές που προσφέρει σε κάθε επισκέπτη. Στην Ελληνική κουζίνα υπάρχουν γεύσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερα ελληνικά προϊόντα βραβεύονται στο εξωτερικό για τη ποιότητα, την γεύση και την ιδιαιτερότητα που προσφέρουν στον γαστρονομικό αλλά και οινοποιητικό κόσμο. Βραβευμένα ελληνικά προϊόντα από διαγωνισμούς του εξωτερικού μεταξύ άλλων είναι η γραβιέρα Νάξου, το καλαθάκι Λήμνου και φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η φέτα. Αλλά και γνωστά ελληνικά κρασιά συχνά πλασάρονται στις πρώτες θέσεις σε αντίστοιχους διαγωνισμούς οινογνωσίας.

Οι τουρίστες εκτός από τις πανέμορφες τοποθεσίες της χώρας μας και τις μαγευτικές θάλασσες την επισκέπτονται ξανά και ξανά για το φαγητό που είχαν φάει κάποτε είτε σε ένα απλό παραδοσιακό ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα είτε σε ένα κάλο εστιατόριο. Το φαγητό συνδέεται με στιγμές, ανθρώπους και αναμνήσεις, αν υπάρχει μια χώρα στον κόσμο που να μπορεί να το κάνει καλά αυτό σίγουρα αυτή είναι η Ελλάδα. Οι τουρίστες φαίνεται πως αγαπούν τα παραδοσιακά φαγητά καθώς από το τραπέζι τους δεν λείπει η χωριάτικη, ο μουσακάς, το σουβλάκι και το τζατζίκι.

Απάντηση

Discover more from COMPASS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading