GO UP
Image Alt

COMPASS

Τα καλύτερα ski resorts της Ευρώπης

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ έχει καταφθάσει και όλοι αναζητούν κάποια εξόρμηση σε κάποιο ski resort της Ευρώπης, ώστε να μπορέσουν να συνδυάσουν μοναδικές καταβάσεις πλαγιών, γραφικά χωριουδάκια αλλά και στιγμές χαλάρωσης. Ο συνδυασμός αυτός δεν είναι σπάνιος αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολυτελή ski resorts που υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους σε πολλές χώρες την Ευρώπης και ο χειμερινός τουρισμός είναι στα καλύτερά του. Χώρες όπως η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, αλλά και τμήματα της βόρειας Ιταλίας, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

 

1.St. Moritz, Eλβετία

Το πιο διάσημο χειμερινό θέρετρο της Ελβετίας που με τις 322 μέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο και την έλλειψη υγρασίας συνθέτουν το ιδανικό κλίμα που αποκαλείται “Champagne climate”. Το πρώτο ξενοδοχείο στην περιοχή άνοιξε τις πόρτες του το 1856 και από τότε, το St. Moritz δεν σταμάτησε να φιλοξενεί διασημότητες, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκατομμυριούχους. Οι πίστες για κάθε επίπεδο, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα εξαιρετικά εστιατόρια, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό τοπίο με σήμα κατατεθέν την παγωμένη λίμνη, το St. Moritz έχει όλη την λάμψη που ψάχνεις.

 

2.Zermatt, Ελβετία

Το Zermatt περικλείεται από τις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων και έτσι σχηματίζονται 4 εκτάσεις για σκι, λόγω του ότι το υψόμετρο φτάνει τα 3000 μέτρα, η περίοδος του σκι κρατάει μέχρι την αρχή της άνοιξης. Ο οικισμός είναι χτισμένος στις παρυφές του Matterhorn, του πιο εμβληματικού βουνού της Ελβετίας, και συνδυάζει την παραδοσιακή αλιπική μαγεία.

 

3.Val d’Isère, Γαλλία

Val d’Isère  είναι γνωστός ως ο «παράδεισος του έμπειρου σκιέρ». Η περιοχή φημίζεται για τις πίστες της που συνδέονται με το γειτονικό Tignes, σχηματίζοντας μια από τις μεγαλύτερες περιοχές σκι στη Γαλλία. Τα εστιατόρια και τα πολυτελή club εγγυώνται ότι στο Val d’Isère δεν απολαμβάνεις μόνο το χιόνι, αλλά και γαστρονομία και έντονη νυχτερινή ζωή.

 

4.Saalbach, Aυστρία


Το ένα από τα τέσσερα χιονοδρομικά θέρετρα της τεράστιας περιοχής για σκι Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, είναι γνωστό για την παραμυθένια αρχιτεκτονική του και την ζωηρή après ski ζωή του . Διαθέτει  πίστες για όλα τα γούστα και τα επίπεδα, που σαγηνεύει ακόμα και τους πιο τολμηρούς και έμπειρους σκιέρ

 

5. Cortina d’Ampezzo, Ιταλία

Μια ιστορική πόλη στην κοιλάδα του ποταμού Boite, απέχει περίπου 2 ώρες από τη Βενετία. Το 1956 φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για χειμερινά σπορ τόσο για την τεράστια περιοχή σκι Dolomiti Superski όσο  και το μεγαλύτερο δίκτυο μονοπατιών cross-country.

 

6.Courchevel, Γαλλία


Τέσσερα χωριά που ονομάζονται Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 και Courchevel 1850 (από το υψόμετρό τους) αποτελούν ένα πολυεπίπεδο ski resort στην μεγαλύτερη περιοχή για σκι στον κόσμο, το Les Trois Vallees. Το ψηλότερο χωριό, το Courchevel 1850 είναι ένας πόλος έλξης του jet-set που έρχεται εδώ για χαλάρωση, σκι, αλλά και shopping.

 

Τηλεφωνήστε στο +30 2310 818111 ή στείλτε email στο info@compasstravel.gr και άσε σε εμάς την οργάνωση του επόμενου ταξιδιού σου!

Απάντηση

Discover more from COMPASS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading